Renate Eriksen

Renate er sertifisert yoga- og babymassasje instruktør. Hun har praktisert yoga siden 1997 og har erfaring fra flere yogatyper, som Iyengar, Ashtanga, vinyasa flow, restituerende yoga med mer. Renate har undervist siden 2011. I 2013 avsluttet hun en 2 årig yogautdannelse med Simon Low ved Yoga Acadamy. Hun har også jobbet som assistent ved mindfulness kurs i Brighton, UK. Babymassasje ble hun introdusert for i 2003, da eldste sønnen hennes var 8 uker gammel. Hun synes det er en flott teknikk for å fremme nærhet, berøring og samspill i de viktigste relasjoner vi har i livet.

RENATE OM YOGA:

Yoga gir meg ro, stryke og vitalitet. Jeg synes det er den beste treningsform som finnes. Jeg nyter min egenpraksis som en liten ferie i hverdagen: en tid jeg har til meg selv, til å bevege kroppen, roe nervesystemet, og lytte til hvordan ting er innvendig.

I utførelsen av yoga asana synes jeg er det viktig å ha en god forståelse av anatomi og fysiologi. Som instruktør jobber jeg kontinuerlig med å skape sunne og trygge timer, og tilpasse øvelsene etter utøvernes evne.

Jeg er også glad i yogafilosofi. Yoga er en 5000 år gammel tradisjon. Det er verdens eldste selvhjelp tradisjon! Yoga spør oss hva det betyr å være menneske og hva det betyr å leve godt.  Opplevelsen av tilstedeværelse, og det å av å være i harmoni med seg selv og omgivelsene er sentrale begreper. På yogamatten kan vi utforske disse begrepene mens vi utfører asana. Sånn set, blir yogamatten et forskningslaboratorium for å bli kjent med seg selv.