Kenneth Mortensen

Kenneth har praktisert yoga siden 2012, etter møtet med Julia Rippel, som fremdeles er hans faste instruktør. Han har undervist yoga siden august 2014, og har 400 timers utdannelse ved Yandara Yoga Institute i Mexico. Kenneth har også assistert i Julias timer over flere år. Stilen er dynamisk og leken, med fokus på kroppsbevissthet i alle bevegelser. Kenneth er svært inspirert av å skape flyt og kreative sekvenser. Pusten er essensiell, først og fremst for å roe sinnet. Fysiske mål blir å øke fleksibilitet og styrke og balanse. Kjernen er i sentrum. Tonen er uformell, utfordringer og variasjoner blir alltid tilpasset.

KENNETH OM YOGA:

 

Følelsen av å være på matta, gå inn i meg selv, puste, være, flyte. Ta alt som dukker opp fysisk og mentalt, snuse på det, bare være nysgjerrig. Være i den bobla, den følelsen er enorm. Frihet. Space. Hvordan kroppen fungerer, alt den kan gjøre. Bevege meg sakte. Og enda saktere. Lytte til kroppens signaler.

Hvordan sinnet fungerer, spesielt når utfordringer dukker opp. Hvordan jeg puster. Kjenne på hvor fleksibel jeg egentlig er i forhold til egne opplevelser og reaksjoner. Følelses registeret, med sinne, glede og frustrasjon. Kjenne på det uten å dømme. Og når jeg likevel dømmer, kjenne på hvor morsomt (og ufarlig) det er å se hva tankene faktisk gjør. 

Ikke minst i forhold til egne skader. Istedenfor å ønske at noe var annerledes, gå inn i det, anerkjenne det, jobbe med det, ikke mot det.

 

Alt jeg sier over her er lettere på matta.

Det blir enda større og enda mer fantastisk når jeg klarer å ta med meg oppdagelsene ut i hverdagen. Forbi bobla på matta. Ut i alle mulige situasjoner som oppstår, som lett skaper støy og stress.

Å kunne være sentrert i en potensielt stressende situasjon. Og puste rolig og våkent.