Julia Rippel

Julia er grunnleggeren av Yogamatta.no og Julia Rippel Yoga. Hun begynte forsiktig å praktisere yoga i 1998. Og har jobbet som yogalærer på heltid siden 2009.

 

JULIA OM YOGA:

Det er de store stillingene folk legger merke til og selv om deler av den fysiske praksisen min etter hvert har blitt veldig avansert, så er det viktig for meg å understreke at dette bare er lek.
Det er flott og givende å leke og yoga kan være en god måte å utfolde og utfordre seg selv på. Men når det er sagt så
 er dette et behov du lett kan dekke innenfor mange andre arenaer.


Den virkelige gaven innenfor yoga ligger i de mer subtile aspektene. Hvorvidt du kan ta på tærne dine eller stå på hodet har ingenting med yoga å gjøre. Yoga dreier seg om den bevisstheten og tilstedeværelsen du henter inn i det du gjør, enten du står på hendene eller rydder på kjøkkenet, og den friheten som er tilgjengelig for oss når vi gradvis lærer å observere fremfor å reagere.

På matta kultiverer vi gradvis evnen til å møte øyeblikket slik det er, og jobbe ut i fra det, fremfor å kjempe mot det.

Noe av det mest givende ved jobben min er å se den friheten elevene gradvis finner i eget liv. Mennesker som gradvis reduserer angst og finner nye måter å møte hverdagen på. Eller elever som har vært plaget med fysiske smerter som over tid kan legge dette bak seg. Og kanskje mest av alt det å få være tilstede og oppleve hvordan disse menneskene begynner å se klarere hva som virkelig gir dem glede i livet og oppdager og begynner å benytte seg av de enorme resursene som er tilgjengelig for oss når vi klarer å fokusere energien og oppmerksomheten vår i øyeblikket.


For meg er yoga en døråpner til et rikt og givende liv.
Ikke gjennom å skape det spektakulære og voldsomme eller leve opp til noe du tror du burde være.  Men nettopp ved å forsone seg med disse behovene og vende tilbake til en enkel glede over de små og hverdagslige tingene. Og lære å verdsette og å utforske de ukomfortable situasjonene, som livet også til stadighet byr på.

Søk ikke å fikse deg selv, tillat deg selv heller ganske enkelt å gi slipp der du har mulighet for det og møt deg selv der du er. Dette er tross alt det eneste punktet du noen sinne kan begynne fra.

Du kan lese mer om Julias tanker rundt Yoga gjennom hennes spalte i KristiansandAvis.
Hvis du vil lese mer om hennes utdannelse og bakgrunn kan du følge denne linken.